SASTANAK ENERGETSKIH MENADŽERA U PARAĆINU
SASTANAK ENERGETSKIH MENADŽERA U PARAĆINU

SASTANAK ENERGETSKIH MENADŽERA U PARAĆINU

U sklopu projekta “Efikasnim energetskim planiranjem do bolje klime”  u saradnji sa Sektorom za urbani razvoj, životnu sredinu i komunalne delatnosti u Stalnoj konferenciji gradova i opština koji koordinira radom Mreže energetskih menadžera  UNEKOOP je organizova radni sastanak  na temu aktuelnih dešavanja u oblasti lokalnog energetskog menadžmenta.Bila je to prilika da energetski menadzeri razmene iskustva i evidentiraju najznačajnije probleme iz sredina iz kojih dolaze.

Na sastanku su se nametnule dve teme: Programi subvenija građanima i  obaveze lokalnih samouprava da smanje potrošnju energije po preporukama Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

Konstantovano je da energetski menadžeri nemaju zadovoljavajući status u odnosu na značaj oblasti kojom se bave i da često pored ovih  energetskog menadžmenta imaju i druga zaduženja.

Bilo je i dosta konkretnih predloga na povećanje efikasnosti procedura dodele subvencija  građanima  za unapređenje energetske efikasnosti, ali i apela da kampanjske aktivnosti nemaju smisla bez osmišljenog dugogodišnjeg programa racionalizacije potrošnje energije u javnim objektima.

Projekat “Efikasnim energetskim planiranjem do bolje klime”  se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovoran UNEKOOP”.